I.Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ekonometri Sempozyumu


İstanbul Üniversitesi (İÜ) ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) işbirliği ile düzenlenen “I. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ekonometri Sempozyumu”, 21-23 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmalarını Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nilgün ÇİL, İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus ERSÖZ, İÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk ALKAN ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet M. GÖKÇEN yaptılar.

SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza AL, İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faruk AYSAN, İÜ İktisat Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Ahmet İNCEKARA ve İÜ İktisat Fakültesi İstatistik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. A. Karun NEMLİOĞLU ile yurtiçindeki ve yurtdışındaki üniversitelerden çok sayıda akademisyenin katılımıyla açılış etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Açılış konuşmalarının ardından İÜ İktisat Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet İNCEKARA’nın moderatörlüğünde; İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faruk AYSAN tarafından “Bankalar, Mevduat Sigortası Reformu ve Piyasa Disiplini: Doğal Deneyden Kanıtlar” başlıklı sunum gerçekleştirilmiştir.

Yurtiçinden ve yurtdışından katılım gösteren akademisyenlerin birbirleriyle tanışmaları, fikir alışverişinde bulunmaları ve birbirlerine katkıda bulunmaları açısından önemli fırsat sunmuş olan sempozyum kapsamında; 28’i yurtdışı katılımcılar tarafından olmak üzere 100’ü aşkın bildiri sunulmuştur.

İstanbul Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ekonometri Sempozyumu”nun ikincisi ise, Eylül 2018’de Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir